Pentru că „Hai,taci!” înseamnă „I win”

Iunie 2, 2007 at 21:48 (În general)

Cică suntem prin natură „caţe”. Vorbim mult, fără rost, ne aprindem repede şi din orice.

Deocamdată, singura modalitate pe care un bărbat o poate folosi ca să câştige o dispută cu o femeie e să o evite. Dacă face prostia să intre în discuţie, la un moment dat rămâne fără replică(se ştie că bărbaţii au un vocabular mai limitat decât al femeilor) şi singura lor şansă de a câştiga disputa e să spună „Hai, taci!”. Asta înseamnă întotdeauna că el are dreptate. N-am înţeles niciodată de ce. Probabil pentur că dacă ne enervăm, şansele ca ei să ne bată mai tare sunt mai multe.

Anunțuri

31 comentarii

 1. Giant said,

  Hai, taci!

 2. casargoz said,

  Femeile sunt chestiiile alea care, se sting repede, care au idei putine si fixe, care se invart in jurul aceleiasi idei incat ametesti si singurul lucru pe care il mai poti face este sa eviti, discutia? Ca indivit stii intotdeauna cu cel putin 50 de minute inainte ce o sa spuna, si mai stii ca orice argumente aduci, nu le va auzi, se va crampona de vreo doua trei fraze citite dintr-o carte scrisa de vreun barbat ratat, si unicul argument pe care-l va aduce va fio referinta la ceva si nu propia judecata. De-a lungul timpului singura carte din care va mai citaq ceva va fi biblia in fata caruia nu vei mai avea nimic de spus, cum poti sa dialoghezi cu fiiintele fara judecata proprie.

 3. crash said,

  Cum adica sa va bata mai tare? Te referi la violenta fizica???

 4. gORE said,

  Hai taci – o imbecilitate. O lasi sa vorbeasca. In functie de iq, dupa o vreme va incepe sa abereze. Caterinca. Va abera si mai rau. Si mai multa caterinca. Cu putin noroc, atac vascular sau cerebral. Problema rezolvata, distractie garantata.

 5. briciu said,

  la un barbat „hai taci” inseamna „da, stiu bine ca ai dreptate, dar daca iti dau dreptate o sa profiti de chestia asta si o sa rasucesti si mai tare cutitul in rana care intamplator e a mea. si mi-e frica. daca iti dau tie dreptate acum inseamna ca sunt slab. si eu nu sunt slab. adica sunt slab dar tu nu trebuie sa stii asta. poate totusi nu sunt slab dar se intampla sa mai si gresesc. si eu nu trebuie sa gresesc niciodata. niciodata!”.

 6. crw said,

  Daca faptul ca o femeie trancane 45 de min ca sa exprime o idee pe care oricum o uita pana termina ce are de spus insemna ca are vocabular bogat..u win!
  Daca faptul ca un barbat poate exprima clar o idee in cateva cuvinte denota un vocabular sarac..u win again.
  Am pierdut 3 min sa raspund la un post de pe un blog pe care am ajuns in urma unei discutii la bere, ei bine..abia aici „u win”! (for real this time)

  Ramane totusi intrebarea „wtf did u win?”

  P.S. Imi place blogul tau. E distractiv, inutil, incoerent si prost argumentat dar atrage comentariile barbatilor si e popular. Cam ca o blonda. Good work Eloa!

 7. stefantalpalaru said,

  Polemicile nu se câştigă prin etalarea vocabularului.

 8. ghita said,

  in sfarsit o femeie adevarata si pe blogul asta 😀

 9. Fata din pom said,

  @ casargoz: Femeile nu au idei puţin şi fixe (excepţie făcând alea cu grad de inteligenţă mai scăzut), dar asta nu înseamnă că trebuie să generalizezi. Suntem oameni cu toţii şi asta înseamnă că suntem egali.

  Nu e bărbatul superior femeii şi nici invers. Şi dacă mie mi-ar spune un bărbat să tac… i-aş răspunde în aşa fel încât să-i închid eu gura. Nu ştiu de ce încă există acel aer de superioritate păstrat încă de pe timpuri de bărbaţi. Ce au ei în plus? Încă un creier?

  Ok, şi dacă bărbatul e suficient de prost încât să ajungă la violenţa fizică, deja nu mai e bărbat, e animal. Şi nu, nu au ei dreptate mereu, ci apelează la acel „Hai, taci”, ca să îşi păstreze mândria stupidă şi să nu se dea de gol la urma urmei cât de slabi/ sensibili sunt.

  Oare de ce în zilele noastre sunt apreciaţi mai puţin bărbaţii sensibili şi se caută mereu modele de bărbat macho?

  Scuze dacă am cam fost offtopic prin unele părţi, însă toate astea se leagă de ideea principală.

 10. blackmetal said,

  măi omule, dar tu umbli numai cu tâmpiţi? cum adică să nu fie în stare să susţină un argument? ţi-aş recomanda să-ţI schmbi anturajul sau măcar categoria de bărbaţi din care îţI alegi partenerii de discuţie şi nu numai.
  eu, până acum, n-am întâlnit o femeie care să mă poată contrazice. de obicei ele recurg la artificii pentru a câştiga o argumentaţie, lacrimi, râs fals, alinturi etc. mă declar surprins de afirmaţia ta.
  şi, ca o paranteză, nu a trecut mult de când ai folosit chiar tu, o sintagmă care era, pe undeva, similară cu acest „hai taci”. singura diferenţă e că era mult mai vulgară şi chiar leza, prin grosolănia şi lipsa de educaţie evidentă: „fuck off”. aşa că nu cred că eşti tu cea mai potrivită să te plângi.

 11. dAdA said,

  de obicei, „hai taci!” (replica) este urmata de o palma. daca nu ne pot „inchide” prin vorbe, ei trec la fapte. tipic :-j

 12. Iulian said,

  hai taci si sp, ornitorinco!

 13. Sir Alex Ice said,

  Daca cine tipa mai tare are mai multa dreptate…

 14. Domnu' H said,

  Este clar, aici se discută despre manevre evazive bărbăteşti, numite în popor şi „Cum să scapi de proastă” sau „Ce e de făcut când o apucă iar”.

  Curios că faci referire tocmai la forma mai puţin folosită”Hai, taci” (care poate fi pusă mai degraba în gura unui tânar sensibil cu preocupari culturale noir si tendinţe emo), când exista in natură atâtea alternative mai savuroase. Am putea să luăm în discuţie fie variantele mai răspândite „Mai taci!” şi „Ok, gata, taci!”, fie varianta resemnată „Da dragă, bine dragă, cum spui tu iubirea mea”, urmată invariabil de interogativul “Stai, unde vrei sa pleci?”, fie variante post-traumatice precum “Uite ce m-ai făcut să fac! Hai, nu mai plânge…”, urmata de imperativul “Ba nu pleci la nici o mă-ta!”, fie chiar si varianta pastorala „Afarî că spargggîîîîîî!” urmată de obicei de linişte.

  Ai dreptate daca intuieşti un derapaj spre un studiu de largă respiraţie, iar căscaturile tale repetate din chiar acest moment indică foarte clar acest curs al lucrurilor, dar voi cere cu o inocenţă prefăcută îngăduinţă pentru aşa un text lung. Să nu pierdem, dară, vremea şi să revenim la oi.

  Capitolul I – Vorba multă şi aprinsă

  Să băgăm de seamă că acel bărbat care îi reproşează unei finţe de sex gingaş (categorie definită deja, d’aci, mai la deal) că se aprinde prea repede şi din orice nu poate fi adus la lumina adevărului decât de traiul cu o femeie care se aprinde încet şi de la mai nimic. Brr. Şi dacă îl supără vorba multă şi fără rost, nu are decât să observe că în afară de pomenita vorbăraie multă, e perfect linişte.

  Capitolul II – Despre cine are ultimul cuvânt şi despre cum “se ştie că bărbaţii au un vocabular mai limitat decât al femeilor ”

  Mai pe scurt, aşa e. Bărbaţii chiar au un vocabular numericeşte mai redus decât femeile. Sigur, vorbim de bărbaţii întâlniţi de femeile care au vocabular mai bogat decât ei. Mai întelegi ceva? Nu? E simplu: un bărbat are fără-ndoială vocabularul mai sec decât o fiinţă gingaş-sexuată, dar numai decât una cu vocabularul mai mănos decât al lui. Acum se întelege? Nu? Bine. Acum ştii şi tu prin ce am trecut eu încercând să citesc codul fiscal.

  Dacă vom conjuga acest fapt deloc clar ci numai pe de-a-ntregul inamovibil cu evidenţa că bărbaţii se înţeleg perfect între ei, asa cu puţine cuvinte cum au fost ei lăsaţi, ajungem la concluzia că barbaţii au un limbaj foarte eficient. Ca pe vremurile vechi si bune. Cand spuneai un cuvant şi ăsta avea înţelesuri multe şi bogate. Nu ca acum, când trebuie sa spui o grămadă de cuvinte pentru a emite câteva adevăruri simple. Ia te uita numai câte înţelesuri analizăm pentru simpla vorba “Taci”.

  A venit vremea să deplângem şi trista nebunie a bărbatului care încercă să îi închidă femeii sale gura. Bietul de el, cruduţ trebuie să mai fie. Cum să facă aşa o inepţie, când noi toţi fârtaţii lui mai vechi şi mai păţiti încercăm în fiecare seară tocmai contrariul?! Orientaţi fie cei dezorientaţi!

  Capitolul III – Despre cine are dreptate, cine se enerveaza şi cine o ia pe coajă

  Bărbatul eficient ştie că nu dreptate trebuie sa aibă el cu femeile. Ba din contră, s-ar zice că puţină strâmbăciune a adus multă bucurie multora. De fiecare dată canđ bărbatul vrea să aibă dreptate cu o femeie (una pe care o vede drept femeie şi nu inamic), îşi exprimă de fapt dorinţa inconştientă de a fi el singur, cu câteva site-uri traficate intens şi câteva şerveţele de hârtie mai grosuţe.

  E drept că ei vor să aibă dreptate de mai puţine ori decât sunt bănuiţi. De cele mai multe ori vor intr-adevăr să taci. Adică să se termine vorba cu puţine întelesuri şi sa înceapă înţelesul cu puţine vorbe. Era simplu. Era vorba de dorinţa de eficienţă, imprimată din fabricaţie în orice bărbat. Însă de şi mai puţine ori sunt inţeleşi ca asta vor. În general sunt bănuiţi că vor să aibă dreptate. Când tot ce vor este să ai tu dreptate atunci când faci alegerea între 1) a vorbi mult în gol şi b) a face ceva, orice, care sa arate că îl înţelegi şi că este important pentru tine (nu, sa îl înnebuneşti de cap nu demonstreaza ca el este important pentru tine, ci că tu eşti importantă pentru tine).

  Cât despre ultima implicaţie şi cea mai vioaie/contondentă, mi se pare că o spui cu acea sfidare pe care o afişează un copil ce preferă să fie bătut pentru că nu a fost cuminte decât sa fie ignorat pe de-antregul. Dar calculezi greşit. Bărbaţii cu capul pe umeri ştiu că este o risipă imatură de energie să baţi o femeie enervată, cand toata adrenalina aia ar putea fi pusă la treabă în moduri ceva mai puţin vătămătoare şi mult mai mutual-satisfăcatoare.

  Încheiere

  Pe scurt, “Taci” nu înseamna “I win” decât pentru o minoritate masculină cu dexterităţi îngrijorătoare ale mâinii drepte. Sau stangi. Sau, in cazuri mai putin întalnite şi mai vârtos daruite, ambele. Pentru restul “Taci” spune cel mai probabil cu o eficienţă admirabilă “Gata, suficient cu deversările de deşeuri emoţionale. Hai să explorăm şi alte posibilităţi de a ne intensifica arderile lente. Cum ar fi nişte muncă în grădină”

  Doar că în mai puţine cuvinte.

 15. viata e de cacao said,

  E prea proasta ca sa stie ca el nu vrea sa castige .E prea proasta ca sa isi dea seama de ce tipa sau de ce tace el. E prea proasta sa isi dea seama ca daca el ii sparge dintii nu realizeaza nimic , nu a batut ci a pierdut .Un animal de casa

 16. Livius said,

  Un om fara argumente castiga intotdeauna…Asta-i!

 17. Dark Knight said,

  Sunt 100% de acord cu Eloa, e o fata inteligenta si ca noi baieti prosti, noi porcii nu pricepem ce zice ea. Da ce sa faci daca este prosti.

 18. Alex said,

  Dispută? Băi Eloa, uite cum stă treaba: tu zbieri şi faci scandal, iar eu plec să mă calmez pentru că mă enervezi. E simplu. Nu vrei să rămân să te sparg cu bătaia, nu?
  Ai dreptate, bărbaţii evită femeile când e vorba de o dispută, dar de ce? Dacă femeile ar ştii să discute în loc să critice, să zbiere şi să facă mereu mare tărăboi, nu cred că bărbaţii ar mai fugii de o dispută.
  Părerea mea. 🙂

 19. Pirahna said,

  Eu nu zic hai taci si nici nu plec.
  Stau si infrunt fiara, si daca se intampla sa ma paraseasca din cauza asta … asta e … caut alta. Femei sunt multe.

  O disputa cu o femeie … pai sa vedem :
  – sunteti irationale … deci nu se poate discuta rational cu voi
  – sunteti emotive … deci calm nu se poate discuta cu voi
  – sunteti influentabile … deci daca aveti pms e grav

  Mie imi place sa ma cert de fel, sa vad femei nervoase cum se trag de par si urla la mine si isi incordeaza degetele si le ridica in sus spre mine zicand „arrrrgh ce as vrea sa te strang de gat”. Dar ceva e sigur : castig intotdeauna.

  „Hai taci” inseamna „Hai ca esti proasta, poluezi sonor aiurea” sau „Femeie, nu esti in stare sa zici nimic legat de subiect care sa conteze sau care sa ma influenteze in vreun fel” sau „Mai bine inchizi gura ca si asa ma doare capul, ca sa nu ti-o mut eu”.

  Si de vorbit mult si de aprins repede din orice … DA, o faceti.

 20. Ralu said,

  Buna!

  Iti citesc blog-ul de cateva zile si pot sa spun ca sunt de-a dreptul fascinata de continut! De fapt, mai mult de faptul ca ai curajul sa spui lucrurilor pe nume si sa iti exprimi punctul de vedere, in ciuda faptului ca exista destule persoane care iti vorbesc destul de urat…

  In ceea ce priveste barbatii… Cred ca barbatii sunt niste copii. Si cred ca, asemenea unor copii, cand vor citi chestia asta, se vor supara putin… Dar cred cu tarie, dupa 5 ani intr-o relatie, ca un barbat nu se maturizeaza niciodata! Pana si aerul de macho pe care si-l dau e tot o dovada a copilariei…

  In legatura cu „Hai taci”, din fericire, nu am intalnit barbat care sa imi vorbeasca chiar asa de urat! Sper sa nu intalnesc vreodata un asemenea specimen si sper si mai mult sa nu ma indragostesc de el.

  Pupici & keep on doing what you’re doing!

 21. gia said,

  cred ca blogul asta a dovedit singur ca ‘femeile se crizeaza’ este un mit…barbatii se crizeaza asa de tare din cauza unei femei cu fler care s-a gandit sa se joace cu creierasele voastre pe blog incat intrati zilnic si-i bagati vreo 35 de commenturi pe post: jumatate cu injuraturi, 45% in care nu aveti nimic de zis si 5 % maxim cu cap. ce ciudat, nu?

 22. blackmetal said,

  hei, de ce nu apare commentul meu? am încercat să zic ceva ieri şi n-a apărut. acum îmi zice că am zis deja acelaşi lucru, cu toate că eu nu văd unde? damn php programmers!

 23. casargoz said,

  @gia ti se pare tie ca se joac cineva pe blog e o chestie extrem de serioasa, si te inseli amarnic, toate comentariile sunt cu cap chiar daca e vorba de capul celalalt.

 24. eloa said,

  blackmetal said,

  hei, de ce nu apare commentul meu? am încercat să zic ceva ieri şi n-a apărut. acum îmi zice că am zis deja acelaşi lucru, cu toate că eu nu văd unde? damn php programmers!

  Am mai discutat despre asta: iti e familiar sistemul de moderare de la wordpress? Comment blacklist? În traducere liberă: ai răbdare să le scot de la spam!

 25. eloa said,

  @blackmetal: l-am scos de la moderare pe primul şi l-am şters pe cel recent adăugat, n-am vrea să se plictisească asistenţa

 26. blackmetal said,

  spam! :-/
  no comment

 27. gia said,

  macar daca ar gandi ala straight intotdeauna 😉

  era o forma de exprimare, dar oamenii cu idei multe si diversificate sigur nu s-ar crampona de subintelesurile atat de comune ale unui comment pe blog 🙂 si da, sunt sigura ca a spune la fiecare post cat de singura, nefericita si nesatisfacuta e eloa asta, cat de putine idei- si fixe!- are e un lucru extrem de grav pe care toata lumea trebuie sa il primeasca cu open-mindness. heh

 28. Woland said,

  gORE esti seful bancomatelor..am ras de m-am tinut de burta la comentariul tau. foarte tare.

 29. Livius said,

  @ Mari Lasitatea barbatului este una si aceiasi cu frica ta de viol -> Mai bine nu!

 30. cris said,

  Livius, p-asta de unde ai mai scos-o? Bag-o la loc, aberezi.
  Mari abereaza si ea, lasitatea nu-i caracteristica barbatului (iar paranteza aia gratuita, menita pesemne sa sublinieze inteligenta subtila de care dispune autoarea e chiar penibila) (unless se gandea la vreo erectie). Trebuie mai intai sa facem o diferenta intre ce evita barbatii sa faca/ spuna fiind constienti ca or sa-si asume intreaga responsabilitate pentru asta (cu alte cuvinte, femeile pot face mai multe tampenii, spune mai multe idiotenii si pot avea mai mult tupeu nejustificat fiindca nu vor fi trase intotdeauna la raspundere, societatea tinde sa le trateze ca pe copii cateodata, poti sa faci o gafa monumentala ca lumea te lasa, că eţti femeie ţălaca de tine) (si femeile profita la maxim de chestia asta, daca actiunile si cuvintele lor ar avea aceleasi consecinte ca in cazul barbatilor, si-ar tine si ele gura mai des) si ce evita sa faca/ spuna fiindca le e lene de o discutie prea lunga sau prea inteligenta, sau fiindca-s niste momalai care nu-si gasesc argumente pentru nimic din ce fac. Caracterele tari si cele slabe nu tin de sex, desi din pacate s-au inmultit cele slabe in rasa barbateasca. Fiindca sunt niste putori. Ua, putorilor! 😛

 31. Doctoru' de serviciu said,

  @Domnu’ H: Scrie-ti romanele in alta parte (chiar publica o carte daca vrei).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: