Bloggerii au măşti

mai 24, 2007 at 20:24 (Comentariul săptămânii)

claudiu said,

…cand scrii un post intr-un blog porti o masca. Una care exista chiar daca tu nu o accepti.

Sunt atât de expusă online: dialogul cu Ana Gabana, faptul că puteţi afla de acolo ce mama dracu’ m-a enervat azi la birou ca să scriu pe deaia despre bărbaţii care nu suportă să le-o ia înainte o femeie, faptul că puteţi să verificaţi oricând dacă nu cumva Ana e îndrăgostită, iar Eloa pretinde că toţi bărbaţii put. Adevărul e aici. TOT. Numai că există şi ironii duse la extrem pe care unii le iau de bune. This is the fun of the game. Să ghiceşti dacă am spus „toţi bărbaţii se îmbată ca porcii” sau „nu fi porc! pentru că uite cum te privesc femeile dacă te îmbeţi”. Voi aveţi de învăţat aici despre cum gândesc femeile. Mai întâi din posturi, apoi din comentarii. E interesant să vezi cum o femeie apără bărbaţii când îi vede sfâşiaţi pe un blog. Mai aflăm desigur, ce cred femeile despre bărbaţii care funcţionează pe sistemul o mint-> i-o trag-> dispar, adică toţi, iar ele învaţă despre cum se poate să îl faci să rămână şi să vrea să cunoască obiectul tragerii.

Nu se poate să te prefaci o juma de an, zi de zi, post după post, în 2 bloguri paralele. Pur şi simplu nu se poate.

Reclame

32 comentarii

 1. stefantalpalaru said,

  Te prefaci toată viaţa. Se numeşte „socializare”.

  P.S.: redirecţionezi nişte trafic spre Ana?

 2. Mara said,

  Ah, stefantalpalaru, cat de filosofic esti! De ce mergi atat de adanc? Chiar vrei sa directionezi discutia inspre sensul absolut al prefacatoriei? Da, cu totii ne prefacem, dar asta e deja de la sine inteles. Sau vrei doar sa te dai destept? Stim cu totii ce a vrut fata asta sa zica aici, ce naiba!

  Manca-l-ar mama!

 3. stefantalpalaru said,

  Şezi blând, Mara! Nu e ruşine să te dai dăştept. Mai rău e sa te dai prost.

 4. Illy said,

  @Mara : Daca am sti cu totii ce vrea sa zica faca asta lumea ar fi un loc mai bun. Si nu e. Concluzia e usor de tras.

 5. Giant said,

  CAN IT BE ‘LIVE MARIUS’ TIEM NAO PLOX?

 6. gORE said,

  Vrei cruda realitate ? Ne doare-n cur despre cum ganditi daca sunteti dispuse sa dati textila jos. Deasemenea, dupa lepadarea numitei chestii, ce ganditi voi despre noi, cam tot in categoria „mi se falfaie” intra.
  PS. Cele de mai sus se refera numai la categoria „Barbatii e porci”. Nu ca te-ar interesa pe tine …. dar macar ai fost prevenita.

 7. jerk said,

  Este extrem de amuzant cum o tipa de abia 22 de ani are pretentzia de a ne oferi lectii despre cum gandesc femeile , ROTFL, mai ales cand tipa este introvertita, i.e. nu are experientza in medii extrem de diferite din practica si nici o personalitate flexibila/adaptabila pentru a face studii concrete pe teren…Notiunile tale despre bine si rau sunt rezultanta imaginatiei tale in proportie de mai mult de 90%.
  Numai indivizi (tipi/tipe) wishy washy se vor mula pe constructiile tale abstracte.

 8. altul said,

  Aici vedem cum gandeste O FEMEIE, nu femeile, dar si asta dereglata la mansarda… Cred ca e caz de studiu pentru studentii la psiho

 9. blackmetal said,

  same old… cât de subtilă e autoarea şi cum nu se prind bărbaţii. e o chestie şi asta. şi eu, uneori, mă surprind analizând, mental, o discuţie anterioară, pentru a realiza că, poate, aş fi putut spune ceva mai interesant, sau mai profund, la un moment dat. ştii, e simplu, după ce ai scris ceva, şi, mai ales, după ce nişte oameni au comentat ceea ce ai scris, să vii şi să reanalizezi totul, născocind înţelesuri ascunse. e un joc captivant. păcat că nu am timp să-l practic şi eu, în ultima vreme. spor la scris / învăţat.

 10. Mara said,

  @stefantalpalaru: Sed bland, nu-i bai de-asta 🙂 Numai ca ma enerveaza cand oamenii incep sa vorbeasca in truisme metafizice. Scuze, uite, sunt blanda de tot, nu mai zic nimic.

  @Illy: Mai citeste o data. Lumea poate deveni un loc mai bun, daca acorzi mai multa atentie detaliilor 😉 En garde!

  of

 11. crash said,

  te inspira? ce mai scriu din cand in cand? Sau e o coincidenta?

  cred ca nu stii tu cum e foarte bine cu prefacutul asta. poti sa te prefaci chiar si o viata intreaga, nu numai jumatate de an…

 12. Z3Ro said,

  nu m-am mai uitat p-aciulea de ceva timp, da` e incredibil cum inca astia care te citesc constant nu s-au prins…si de fiecare data cand mai scrii cate ceva incep sa se simta ofensati si incep sa faca precum focile pe iceberg…

 13. Sir Alex Ice said,

  Mai sunt si unii defecti, care n-au sistemul mint-> i-o trag-> dispar implementat. Ce vrei, pe orice linie de productie mai sunt si rebuturi.

 14. eloa said,

  gORE said,

  Vrei cruda realitate ? Ne doare-n cur despre cum ganditi daca sunteti dispuse sa dati textila jos. Deasemenea, dupa lepadarea numitei chestii, ce ganditi voi despre noi, cam tot in categoria “mi se falfaie” intra.
  PS. Cele de mai sus se refera numai la categoria “Barbatii e porci”. Nu ca te-ar interesa pe tine …. dar macar ai fost prevenita.

  rezervă repede „ceţiaştrageo.wordpress.com”

 15. Giant said,

  Gene E. Iuss said:

  mai ales cand tipa este introvertita, i.e. nu are experientza in medii extrem de diferite din practica si nici o personalitate flexibila/adaptabila pentru a face studii concrete pe teren…Notiunile tale despre bine si rau sunt rezultanta imaginatiei tale in proportie de mai mult de 90%.

  .

 16. eloa said,

  @blackmetal: uite-l mă, cum le ştie el pe toate! Până când o să citeşti TOT blogul şi o să descoperi aluziile „autoarei” de la începuturi şi o să vezi că nu e raţionament retroactiv, fuck off.

 17. eloa said,

  @altul: comentează şi alte femei p-acilea, nu e numai autoarea

 18. Eloa said,

  @crash: citisem postul, foarte frumos, dar nu-mi venise ideea postului până nu m-a acuzat claudiu

 19. potzekalnikov said,

  dar mastile… mastile au, oare, bloguri?

 20. cartman said,

  Urat post-ul asta al tau mey eloa. E ca si cum ai explica un banc 😦

  Cat despre 2 blog-uri paralele, pur si simplu eloa este femeia puternica pe care s-ar dori Ana Gabana in situatii delicate.

 21. byrev said,

  cand m’o facut mama mi’o zis: sa nu’ti fie rusine baiatu meu, ca inteligenta nu se vede…

  P.S. ( io inca n’am inteles nik din ce e pacilea, cred ca ma depaseste … pe stanga )

 22. opiario said,

  pur si simplu eloa este femeia puternica pe care s-ar dori Ana Gabana in situatii delicate.

  femee puternica, my arse. iluzia puterii nunseamna putere, conashule. dara imaginea Anei Gabana calare pe Eloa n situoatzii delicate entradevar o delicatesa de efect. :))

 23. cutish said,

  Goodd….chiar nimeni din oamenii astia care apar frecvent in comentarii(deci clar te citesc des) nu a inteles what’s all about?uite de ce e nevoie de un asemenea blog, ca sa vi se explice intr-un post separat toate aluziile si iluziile pe care vi (ni) le facem………….

 24. crash said,

  @cutish: totul e o joaca. de oameni mai mari sau mai mici. cu valente in realitate…

 25. lovinpress said,

  🙂 Nu jigni porcii:). Exista chiar o carte despre ofensa adusa animalelor, imi scapa acum denumirea, dar este foarte interesanta.
  Revenind la masti: cer ajutor! Am un terorist virtual si nu stiu ce sa fac cu el. Nu-mi fac reclama, am slava Domnului, dar vreau solutii contra recompense grase. A se citit ultimul meu post despre terorist.

 26. gORE said,

  rezervă repede “ceţiaştrageo.wordpress.com”

  E na ? Deci, ca sa intelegi si tu, sunt 2 categorii. In una intra cele de care ne doare-n poponeata ce gandesc daca isi dau toalele jos. Cealalta categorie, tot cu durere-n cur e privita, dar atat. Poate ai inteles si tu ceva.
  Imi place la nebunie titlul ala „autopsia unei obsesii”. Cam cum s-ar traduce ? Toti vor sa mi-o traga dar nici unul nu o face ?

 27. Dark Knight said,

  Pentru fanii tai, eu stand si gandindu-ma oare de ce merg fetele la sala am gasit un raspuns potrivit pentru ei. Baieti sa nu cumva sa indrazniti sa aflati ca e de belea.

 28. blackmetal said,

  mda, argumentul suprem: „fuck off”. când nu ai ce spune, e foarte uşor să convingi prin a ţipa mai tare decât celălalt. tipic societăţii în care trăim. probabil că îţi dă şi o senzaţie de superioritate, mai mult sau mai puţin justificată, când relizezi că poţi sictiri pe oricine. eu, în locul tău, m-aş simţi mai puţin bine să fiu nevoit să recurg la vorbe dure (vulgare de-a binelea) pentru a închide gura cuiva. chestia amuzantă e că, se pare, chiar tu nu înţelegi ce înseamnă o exprimare nuanţată, de fapt, o provocare la discutarea unei teme. mi se confirmă vechea teoremă, conform căreia, o femeie, oricât de deşteaptă ar fi sau s-ar crede, se va simţi, întotdeauna, atacată, ofensată chiar, de orice tendinţă, venită din partea unui bărbat, de a o contrazice. ei bine, mai pe înţelesul tău, nu a fost un afront personal, ceea ce am scris mai sus. a fost o temă de gândire. pentru că, întotdeauna, există mai multe feluri de a privi o problemă (asta e chiar afirmaţia ta). reacţia ta este concludentă şi nu cred că este necesar să-ţi citesc tot blogul pentru a-mi forma o imagine despre tine şi categoria pe care o reprezinţi.
  succes, în continuare!

 29. blackmetal said,

  mda, văd că erorile mă împiedică să-ţi răspund. oare de ce nu apare commentul meu? nu pot gândi că l-ai şters tu, cumva. ce motiv să fi avut? a fost, probabil, vreo eroare.
  cu tot riscul de a posta de două ori un comentariu, voi preciza, totuşi, că nu cred că e nevoie să-ţi citesc tot blogul. reacţia ta e mai mult decât lămuritoare. aplici cea mai simplă tactică, aceea de a ţipa mai tare decât interlocutorul tău. singurul tău argument rămas fiind insulta, un limbaj mai mult decât degradant, mă văd nevoit să constat, cu regret, că mult trâmbiţata subtilitate îţi e la fel de străină ca dialectele chineze. îţi voi explica acum, pentru că nu cred că ai priceput, că cele scrise de mine nu constituie un afront personal, nici un atac în văzul lumii.
  ştiu că reprezinţi cu brio neamul femeiesc, pentru care, orice tendinţă a unui bărbat de a fi mai ferm este egală cu un atac grav la persoana femeii, dar tot ce am scris era de fapt o provocare, pe tema expusă chiar de tine. în sensul subtilităţii, de care nu prea ai dat dovadă, afirmând ce şi cum. ce rost mai are subtilitatea, dacă te simţi nevoit să dai explicaţii? şi, la urma urmei, cât de simplu e să afirmi că o vorbă, mai mult sau mai puţin gândită, ascunde, în fapt, vreo profunzime extraordinară.

 30. claudiu said,

  @Eloa: nu te-am acuzat de nimic. Subliniam doar faptul ca, vrem sau nu, societatea ne obliga sa purtam o masca. Una care dezvaluie mai mult sau mai putin din personalitatea noastra, dar tot o masca ramane. Pericolul vine din alta parte. Si anume din obisnuinta de a purta acea masca. Pentru ca, la un moment dat exista posibilitatea ca masca respectiva sa substituie adevarata personalitate. Si atunci noi nu mai existam ca persoane reale, ci doar ca masti. Dar ca un mod in care ne percep ceilalti, pentru ca le-o permitem noi.
  Exista intotdeauna nevoie de un echilibru intre ceea ce suntem si ceea ce aratam.
  E adevarat ca, in acelasi timp exista si tendinta de a arata altfel doar pentru ca ne dorim sa fim acel „altfel”. Asta insa e o alta situatie, care implica, pe termen lung modificarea subtila a unor anumiti parametri ai personalitatii. Oricum, asta nu face subiectul discutiei de astazi.
  Tu , pentru mine ai ramas aceeasi Eloa pe care o citesc cu placere nu pentru ca defaimeaza barbatii, ci pentru ca arata acele aspecte unde barbatul ar trebui sa-si modifice comportamentul si perceptiile. Aici nu e vorba despre dreptate sau adevar, ci doar despre o hiperbolizare a unor trasaturi de caracter.
  Un salut!!!!

 31. un monstrulec said,

  Cred ca am mai purtat discutia asta.

 32. Viski said,

  Fiecare blogger poarta o masca. Chestia e daca o poarta asa cum trebuie sau o poarta pe dos. Ce ma fac? Apropo: la cat de nebuni sunt unii oameni, crede-ma, se poate sa te prefaci jumatate de an pe doua bloguri deodata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: