Pentru că au impresia că femeile sunt bănci

Noiembrie 8, 2006 at 2:17 (În general)

Femeile sunt femei până îşi ating scopul, adică până se mărită. După căsătorie se lenevesc şi se lăbărţează. Nu le mai pasă de nimic, apucă de capătul unui fermoar nevăzut, îşi dau jos costumul de sirenă şi devin la loc vaci. Plictisite şi plictisitoare, se complac într-o viaţă anostă, rumegându-le anii la rând boilor de lângă ele.

Toate astea se întâmplă numai şi numai din vina bărbaţilor, care au impresia că femeile sunt bănci. Cum observă că una din damele care defilează în costum de sirenă pe bulivar clipoceşte semnificativ, domnii fac imediat un plan de investiţii. 

La începutul relaţiei, prin eforturi inimaginabile (asta pentru că sunt incapabili să iubească altceva decât propriul orgoliu), reuşesc să strângă un capital afectiv pe care să-l investească în femeie. Este prima şi ultima investiţie de sentimente şi din ea aşteaptă profit toată viaţa. După căsătorie, nici picaţi cu ceară nu mai fac vreo declaraţie sau vreun gest drăguţ care să pornească din suflet, care să fie sincer. Dacă se întâmplă să strecoare elemente care ţin de sfera emoţională, e pentru că le-au văzut la tv, în soap-uri, sub formă de „how to”-uri infailibile şi singurul lucru sincer pe care îl fac e că speră sincer să funcţioneze şi în viaţa reală. Bărbaţii au impresia că dacă au depus o dată capitalul afectiv, femeile vor ţine minte toată viaţa. Dar femeile nu păstrează registrele intrărilor, ele uită constant şi epuizează rapid resursele afective. Adică dacă Doamne fereşte, ai nevoie de ceva de la o femeie, va trebui să te prefaci uman şi s-o ţii în braţe când vine la tine cu ochii plânşi. Dar ce face bărbatul nostru, omul grotelor? O ia la mişto, aia face. Femeile n-au voie să plângă pentru că asta întăreşte că sunt femei, adică proaste. Despre dragoste nu vorbim. E o altă lume aceea în care cuvântul acesta are semnificaţie. Noi vorbim de lucrurile de bun-simţ, de dovezile de afecţiune, care lipsesc cu desăvârşire, în contrast cu pretenţiile absurde ca ea să se menţină sirenă şi între timp şi mamă, şi femeie de carieră, şi gospodină, adică să fie Superwoman. Femeile nu mai sunt motivate să îmbrace costumul de sirenă. Se obişnuiesc să fie vaci pentru că sunt tratate ca atare.

Anunțuri

36 comentarii

 1. gORE said,

  Interesanta concluzia 🙂 Dar pana sa fie vaci, ce sunt ? Cred ca oi de vreme ce nu se revolta cand sunt supuse unui asemenea tratement. Oricum, marea feminista se pare ca se pregateste de un eveniment sinistru. Prea le plange de mila pe cele cu catusa pe deget.

 2. Relaxedman said,

  Eloa said: „…Femeile n-au voie să plângă pentru că asta întăreşte că sunt femei, adică proaste.”
  Relaxedman said: …femei, adica proaste??? NO COMMENT!!! (Tu nu esti femeie?)

 3. Hobbes said,

  Cred ca nici tu nu mai crezi ce scrii draga eloa, gandeste-te daca nu cumva te afecteaza faima asta obtinuta peste noapte si acum simti ca esti datoare sa ridici barbatilor acuze din ce in ce mai absurde ca sa-ti pastrezi „fanii”. Stiu ca atentia creeaza dependenta, insa nu merita daca nu crezi cu adevarat in ceea ce scrii.

  Don’t turn into a feminazi muck-raker.

 4. gigănţel said,

  muck-raker?!! wtf?!! adică I know what… but… FUUUCK!!!
  –––––––––––––––
  dacă nu pricepeţi, credeţi-mă pe cuvânt, are o logică…

 5. strider said,

  „Dar femeile nu păstrează registrele intrărilor, ele uită constant şi epuizează rapid resursele afective.”
  Oare e chiar asa? Evident ca nu isi aduce aminte cand ii spui ca o iubesti si va trebui sa ii spui mereu, dar oare de ce isi aduce mereu aminte de fiecare gresala pe care ai facut-o? De ce e in stare sa considere gresala facuta de barbat mult mai importanta (in sens negativ) decat decat declaratia de iubire?
  Ai incercat vreodata sa te pui in locul unui barbat, sa vezi ce simte si acesta? Te-ai gandit vreodata ca si un barbat se poate supara cand partenera face anumite chestii pe care el le considera deranjante, insa nu se supara deoarece considera ca dragostea lui fata de ea este prea mare pentru a fi perturbata de o gresala? Oare cate femei au trecut cu vederea unele greseli ale partenerului pentru ca il iubesc?
  Cat despre luatul la misto, nu prea cred ca stii ce spui. Este imposibil ca un barbat care-si iubeste cu adevarat partenera sa faca misto de ea atunci cand aceasta vine la el cu ochii inlacrimati. A nu se confunda eventuala GLUMA facuta de acesta cu scopul de a ii readuce zambetul pe buze cu MISTOUL invocat de tine. Sunt doua lucruri complet diferite.

 6. believer said,

  doamne, ce prostii vorbesti, fato ! dar de unde stii tu atitea lucruri despre barbati?

 7. bornedbored said,

  @gigănţel

  Muckraker

  A person who stirs up controversy. Typically by revealing the truth that has been covered up by a person or group.

  Michael Moore can be considered the Nation’s muckraker with the way he has exposed corporate America to be greedy and corrupt.

  Do ya know Jack Shit?

 8. danielle said,

  Alta aberatie a micutzei Paranoia. Ia mai iesi din bula in care traiesti, sa vezi ca nu e chiar asa. 😛

 9. Sir Alex Ice said,

  De ce trebuie sa munceasca la asta doar barbatul? in momentul in care renuntati la dreptul la vot, la dreptul la salariu egal pentru munca egala atunci voi fi de acord sa munceasca doar barbatul.

 10. pirahna said,

  sunt vaci pentru ca sunt tratate ca atare ?
  sunt tratate ca atare pentru ca sunt vaci.

 11. WJ said,

  Am citit toate blog entry-urile si o mare parte din comentarii…

  Oameni buni, luati o pauza si priviti lucrurile un pic mai de sus. Daca cineva emite o parere (reala sau imaginara), e parerea lui. Pentru unii e valida, pentru altii e invalida, pentru unii conteaza, pentru altii nu conteaza. Totul e relativ pe lumea asta. Nu exista adevar absolut, sau fals absolut. Ceea ce exista sunt sisteme de referinta. Infinite.

  De ce veniti sa va impuneti parerile, formate pe sistemul vostru, altora, care au alt sistem? Inconstient vreti sa injectati componente din sistemul vostru in al altora.
  Dar pe site-ul asta nu numai ca va faceti de ras, dar va si lasati manipulati si jucati dupa bunul plac al autoarei 🙂

  Eu personal nu pot sa dorm noaptea pentru ca stiu ca exista cineva pe lumea care ma uraste pentru ca sunt barbat 😉

  Cu siguranta exista pe lumea asta, chiar in orasul in care traiesti, cel putin un om care sa nu fie de acord cu cel putin o parere de a ta, public, pe cel putin un site. So what? Nu trebuie sa te duci sa ii spui ca nu esti de acord si sa insisti si sa insulti. Fiecare e liber sa creada ce vrea.

 12. Grebla said,

  🙂 @piry

 13. gigănţel said,

  bornbored muck = mazgă, bălegar & shit… raker, În traducere liberă = greblar… mai simplu, unu care dă cu grebla-n caca… so at least I know shit

  Furthermore, nu mai da search-uri pe net să vii cu definiţii şi răspunsuri la întrebări pe care nu le-am pus (definiţii si răspunsuri pe care nu le cunoşteai anterior).

  Esti unul/una din cei/cele care nu au priceput logica mea, dar te-ai gândit să o faci pe deşteptul/deşteapta… ergo: eşti degeaba…

 14. WJ said,

  „I drink from the cup of denial,
  I am judging the world from my throne…”

 15. gigănţel said,

  P.S.: bornbored, ca să nu mai vii cu o precizare ca definiţia ta a fost corectă şi a mea nu, unu care da cu grebla-n caca se citeşte one who stirs shit up deci ai răspuns corect… dar nu la întrebarea mea… prin comparaţii şi analogii poate vei înţelege cândva…

  Aştept acum sinonime & shit ca să-mi demonstrezi că esti mai destept (da, mi-am adus aminte că eşti un el… cu nevastă/soţie, whichever suits you)

 16. gigănţel said,

  na c-am uitat să-nchid un tag pe undeva… (crecă aici bornbored)

 17. Hobbes said,

  gigănţel,

  Nu stii nimic: „bornedbored” e un joc de cuvinte pe care noi nu-l intelegem pentru ca suntem prosti (cel putin asa mi-a zis mie cand i-am atras atentia asupra greselii).

  Dar sa stii ca aici are dreptate. Am folosit „muckraker” in sens conotativ si inseamna exact ce a gasit el cu Google. Sau poate chiar stia cuvantul, cine stie? Nu vreau sa ma cert iar ca-mi creste tensiunea 🙂

  In sens denotativ inseamna ce zici tu (persoana care da cu grebla la balegar) dar nu ma refeream la asta.. nu cred ca o sa ajunga Eloa vreodata in halul asta 🙂

 18. gigănţel said,

  Hobbes, pt. a treia oară (că am am tot închis browser-ul aiurea):
  ––––––––––––––––––––––––––––––––
  Am luat in calcul faptul că intenţionat şi-a scris numele aiurea, dar, şi faptul că acea intenţie a apărut abia după ce i-a atras cineva atenţia asupra greşelii… 😀

  Stiu că definiţia dată de el este corectă. Am si specificat că prin unu care da cu grebla-n caca mă refer la one who stirs shit up si prin asta nu mă refer la o gospodină care amestecă fecale în oală/grajd, ci la unul care scormone rahatul, adică la o persoană care naste controversă, pune paie pe foc (astept să-mi zică cineva că acum mă refer la piromani), sau, ca să înţeleagă şi IdentitateaLuiBourned (că el e mai anglofon): one who spreads real or alleged scandal(asta e definiţie dată fară search pe net – nu cred nici cu martori că ar fi cunoscut semnificaţia cuvăntului înainte).

  In bogata (bolnava) mea imaginaţie, prin multiple comparaţii şi analogii, ti-am „băgat gănduri in cap”, gănduri care nu îţi aparţineau, nu le explic nimănui… (dacă mai are cineva o imaginaţie grafică de aproximativ la fel de vaste dimensiuni ca a mea, îi dau un indiciu: rugmuncher).
  ––––––––––––––––––––––––––––––––
  Sper să nu mă certe cineva că aberez pe blogul cuiva

 19. bornedbored said,

  @Hobbes

  Vad ca iti place sa te victimizezi. Nu te-am facut prost in comentariul ala. Do ya know Jack Shit?

  @ gigănţel
  Iti multumesc pentru straluminare. Ma vad nevoit insa sa ii dau dreptate lui Hobbes. Bati campii. La fel ca si in limba romana si in limba engleza unele cuvinte pot avea si alte sensuri. Deasemenea, in limba engleza exista argou. Carevasazica slang.Poti sa te limitezi si sa crezi ca bornedbored inseamna ceva. Orice. Ce vrei tu.
  Do ya knoe Jack Shit a fost o aluzie prea fina pentru tine. Sau suferi de complexe nebanuite de te simti dator sa-mi explici lucruri pe care le si uitasem la varsta ta?

  PS- NU. Nici rugmuncher.
  by GuardDog

 20. blowfish said,

  nu inteleg un lucru frate… daca nu vor sa fie considerate vaci atunci sa nu le permita barbatzilor .. eu cred ca este mai complexa starea femeile vor sa fie dominate. no matter what no matter how.
  tu nu vrei sa fii catalogat luptzi si dovedesti si ele pot sa o faca .. sunt destule exemple..
  sau poate este faza cu varsta si uneori trebuie sa fii femeie la casa barbatului tau….
  sacrificii sacrifii all the time…

  u get me point gents?

 21. Grebla said,

  „uneori trebuie sa fii femeie la casa barbatului tau….
  sacrificii sacrifii all the time…”

  Yeah, right…. Ea imbatraneste si se face vaca. Sacrificii faci tu daca te mai culci cu ea.

 22. blowfish said,

  grebla u dont get my point bah….

  noi nu aspiram sa ne „legam” repede ele trebuie ca nu este implinita o femeie necasatorita.. poate asha prinzi ce am vrut sa zic .

 23. toa said,

  eloa, tu cand faci muuu impungi sau dai cu copita ?

 24. the taming of the shrew said,

  Problema costumului de sirena e mult mai complexa decat crezi si rezolvabila in cu totul
  alte conditii decit cele din imaginatia ta (momentan limitata):

  Warning! NSFW
  😉
  http://znakomstva.nu/metro.php

 25. blogmeaway said,

  mi-a placut un pasaj dintr-un post mai vechi…si intentionez sa-l imprumut si la mine in blog: se poa’?
  Asta e: ” Mie blogosfera mi se pare cât se poate de reală. Oamenii se comportă exact la fel ca în viaţa de zi cu zi. Există bloggeri prefăcuţi, care sunt de acord cu guru doar ca să nu le şteargă comentariul de acolo şi să aibă şi ei trafic, există, ca peste tot, fetiţe care-şi răsucesc codiţele umflând baloane de gumă roz, femei cu principii serioase de viaţă, femei fatale, femei care iau totul la mişto, băieţi care au tupeul să fie sinceri, băieţi mai filosofi decât limita social acceptată, tatai care se dau misogini, că ştiu ei că prinde la gagici, păpuşei care scriu cu roz şi am mai descoperit eu şi câţiva băieţi deştepţi şi simpatici (sau invers). E la fel ca în viaţa reală, numai că relaţionăm cu mintea celorlalţi, trecând de bariera hainelor şi a cărnii. Asta e comunicarea reală.”

 26. giant said,

  Further enlightenment for bornedbored (mă văd obligat să o fac)…
  –––––––––––––––––––––––––––––––––
  Măi Dexter Broadhurst (!mai dă un search!)… scuză un biet vânzător de alune (!clue!) că nu ţi-a priceput fina aluzie, dar la vârsta mea abilitatea de a te înţelege nu s-a dezvoltat încă… Observ însă că esti incapabil de a citi şi înţelege rânduri simple de text aşa că nu mă aştept să citeşti printre ele…

  Aştept explicaţii suplimentare despre limba engleză şi multiplele ei modalităţi de folosire… (vrei cu încăpăţânare să nu pricepi)

  Cu respect, al dumneavoastră,
  Sebastion Dinwiddle (nu de alta, dar cred că ai nevoie de orice indiciu…)
  –––––––––––––––––––––––––––––––––
  P.S.: Rămâi în continuare degeaba…
  –––––––––––––––––––––––––––––––––
  P.P.S: Dacă nu înţelege nimeni nu e nici o problemă, sunt in ton cu Eloa, nici pe ea nu o înţelegeţi… sau… înţelegem (încă sunt în dubii, dar nu în ceaţă)…

 27. bornedbored said,

  @giant: Snoblesse oblige!

  bye,
  bornedbored

  P.P.S. Dupa cum scrii p’acilea, inclusiv in discutiile cu mine e clar ca nu te-ai prins. Iti comunica ceva chestia asta?

 28. giant said,

  Assumption is the mother of all fuckups… (!yet another clue!)

 29. eloa said,

  Greblă said,

  “uneori trebuie sa fii femeie la casa barbatului tau….
  sacrificii sacrifii all the time…”

  Yeah, right…. Ea imbatraneste si se face vaca. Sacrificii faci tu daca te mai culci cu ea.

  De acord. Să nu cumva s-o tragi de mânecă(sau copită?) în procesul transformării în vacă. Aşteaptă liniştit să se bovinifice şi apoi divorţează. Simplu, nu?

 30. eloa said,

  blowfish said,

  nu inteleg un lucru frate… daca nu vor sa fie considerate vaci atunci sa nu le permita barbatzilor .. eu cred ca este mai complexa starea femeile vor sa fie dominate. no matter what no matter how.
  tu nu vrei sa fii catalogat luptzi si dovedesti si ele pot sa o faca .. sunt destule exemple..
  sau poate este faza cu varsta si uneori trebuie sa fii femeie la casa barbatului tau….
  sacrificii sacrifii all the time…
  u get me point gents?

  Nu pricep nimic. Încearcă mai întâi să separi frazele prin…I dunno…punct?! Am încercat să fac asta. Prea multe idei neduse până la capăt. O reformulare might be nice.
  Nici comentariul următor nu m-a lămurit, bah. Parcă n-are nici o legătură.
  blowfish said,

  grebla u dont get my point bah….
  noi nu aspiram sa ne “legam” repede ele trebuie ca nu este implinita o femeie necasatorita.. poate asha prinzi ce am vrut sa zic .

  Dar tocmai mi-ai adus aminte de un post mai vechi. Ar fi cazul să scriu şi ideea care a stat la baza lui.

 31. matei said,

  @ giant

  Tipule , dar tu iti doresti cu disperare sa intri in gratiile domnisoarei detinatoare de blog!

 32. giant said,

  ups… they’re on to me… am fost demascat… ce ma fac?!!

 33. gigelosaurus said,

  Baga bine la cap, nimeni nu are dreptul la nimic si orice femeie peste 65 de chile intra la categoria „vaca”, daca omu’ din capu’ locului nu are de apreciat decat frumusetea (care este :D) si se duce si aia…ce ramane ?, femeile in marea lor majoritatea nu au mare lucru de oferit si ce au se cam depreciaza cu varsta, la ce bun sa stai langa o placinta plictisita care iti mananca zilele cand sunt atatea altele la rand ? WTF ? , in final fiecare primeste exact ce merita fie el barbat sau femeie, numai ca unele femei pricep mai greu.

 34. bornedbored said,

  @gigelosaurus:

  Gigi, you are so ivil you make kitties cry.

 35. Sirg said,

  Eloa a fost vrajita si s-a indragostit de dracu` in persoana – un barbat! Ar fi subiect de film daca il chema Luci 😉 Ma tot gandeam eu de ce Eloa, si nu Enola (Gay) 😉 dar pana la urma m-am prins…
  In fine, femeile vaci si barbatii boi fac casa buna, cine seamana se-aduna 😛

 36. casargoz said,

  Deci conform graficului Boston Consulting Group, in vacile de muls nu trebuie sa introduci capital, produc lapte cu investitii minime. Capitalul trebuie investit in Staruri cu co0stume de sirena, altfel e naspa pierzi legatura cu piata.Sau poti sa-ti piersi banii cu semne de intrebare si cateluse. Oricum sa nu fii triista invcestiitile de capital au toate drept scop transformarea starletelor in vaci de muls. elementar nu?
  Ce naiba esti profi, e elemetar, fara sentimente, numai investitii de capital si market share. Trebuie sa investesti economic si eficient.
  Pentru mai multe detalii te invit sa-mi citesti cartile:
  ==
  Everything About Nothing
  ===
  Losing Other peoples money. (An exhaustive study about spending. )din colectia Fast Crashing Business
  Nu ca ma laud dar ambekle sunt best seller.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: